Нашите активности

Запознајте се подобро со нашите актуелни активности и дејствија.
На хиперактивните деца не им требаат лекарства, туку соодветен пристап, вели Славица Тасевска-Николовска, тренер за АДХД

На хиперактивните деца не им требаат лекарства, туку соодветен пристап, вели Славица Тасевска-Николовска, тренер за АДХД

Нарушување во однесувањето придружено со недостиг на внимание, импулсивност и хиперактивност или пак без хиперактивност е состојба која што за жал се уште не им е доволно позната на родителите во нашата држава. Сведоци сме на се поголем број на деца кои се...

GIVEAWAY!!! Гратис учество на онлајн семинарот за АДХД

GIVEAWAY!!! Гратис учество на онлајн семинарот за АДХД

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН и Здружението за потешкотии во учењето Дислексико со големо задоволство ви го најавуваат семинарот за ученици кои се соочуваат со хиперактивност или АДХД. Семинарот ќе се одржи на ден 30.05.2020  година со почеток во 11 часот преку...

ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЈА ПОВИКУВААТ ВЛАДАТА НА РСМ  да ја промени одлуката за драстично намалување  на финансиската поддршка за граѓанското општество

ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЈА ПОВИКУВААТ ВЛАДАТА НА РСМ да ја промени одлуката за драстично намалување на финансиската поддршка за граѓанското општество

ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЈА ПОВИКУВААТ ВЛАДАТА НА РСМ  да ја промени одлуката за драстично намалување  на финансиската поддршка за граѓанското општество   Граѓанското општество и Советот за соработка со и развој на граѓанскиот сектор ја повикуваат Владата на...

Извештај за состојбата на младинските организации во време на КОВИД19

Извештај за состојбата на младинските организации во време на КОВИД19

Откажани или поместени проекти, недостаток на финасии, и неможност на завршување на тековни обврски се дел од предизвиците со кои се соочува невладиниот сектор за време на пандемијата КОВИД-19! Извештајот за состојбата на младинскиот граѓански сектор во време на оваа...

Страна 1 од 2412345678910...20...Последна »

Во наредниот период Здружението ќе се стреми да делува уште поактивно вклучувајќи повеќе волонтери и аплицирајќи на повеќе проекти. Нови соработки се склучуваат речиси секојдневно и главната цел е промена на законите во Македонија каде дислексијата ќе биде вклучена и земена во предвид во сите образовни институции и од кој најголем бенефит ќе имаат се разбира децата за кои и постои нашето Здружение.