Нашите активности

Запознајте се подобро со нашите актуелни активности и дејствија.
Семинар – Практични методи и алатки за дислексија Бр.2

Семинар – Практични методи и алатки за дислексија Бр.2

Почитувани, По успешната реализација на првиот во низата практични семинари за дислексија на ваше барање со големо задоволство ве покануваме на вториот практичен семинар за потешкотиите во учењето насловен “Практични методи и алатки при работа со учениците со...

Конференција “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?”

Конференција “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?”

Почитувани, Здружението за дислексија “АЈНШТАЈН” ја има честа да ве покани на конференцијата “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?” која ќе се одржи на 31 октомври 2018 година со почеток од 11 часот во Хотелот Арка ....

Семинар “Практични методи и алатки при работа со учениците со дислексија”

По повод октомври месецот за подигнување на јавната свест за дислексијата успешно го реализиравме првиот од низата практични семинари за дислексијата насловен “Практични методи и алатки при работа со учениците со дислексија”. На семинарот свои едукативни работлници...

Панел дискусија бр.3 – „Образовните предизвици на дислексичарите”

Како дел од проектот “Транспарентни информации за дислексијата” се одржа и последната панел дискусија насловена “Образовните предизвици на дислексичарите”. Овој пат со поразличен концепт од веќе реализирани панел дискусии, целта на настанот беше практичарите кои...

Страна 10 од 24« Прва...6789101112131415...Последна »

Во наредниот период Здружението ќе се стреми да делува уште поактивно вклучувајќи повеќе волонтери и аплицирајќи на повеќе проекти. Нови соработки се склучуваат речиси секојдневно и главната цел е промена на законите во Македонија каде дислексијата ќе биде вклучена и земена во предвид во сите образовни институции и од кој најголем бенефит ќе имаат се разбира децата за кои и постои нашето Здружение.