Нашите активности

Запознајте се подобро со нашите актуелни активности и дејствија.
Online семинар “Практични методи и алатки за работа со учениците со дислексија и дискалкулија”

Online семинар “Практични методи и алатки за работа со учениците со дислексија и дискалкулија”

Здружението Ајнштајн ги дигитализира своите активности, од таа причина со осбено задоволство ви го најавуваме online семинарот “Практични методи и алатки за работа со учениците со дислексија и дискалкулија” кој ќе се одржи на 15-ти април со почеток од 16...

Известување за одложување на активности – COVID 19

Известување за одложување на активности – COVID 19

Почитувани, Во согласност со препораките и Одлуката на Владата на Република Северна Македонија, Здружението за дислексија АЈНШТАЈН е во поддршка на мерките за превенција и заштита од актуелниот COVID-19 (Корона вирус). Со цел придржување кон овие мерки, управниот...

Повик за бесплатен тренинг – курс за дислексија “Life Upside Down”

Повик за бесплатен тренинг – курс за дислексија “Life Upside Down”

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН, во рамки на проектот “Младонска информираност за дислексија” финансиски поддржан од Европската Унија, објавува јавен повик за учество на 80 студенти кои што ќе учествуваат на бесплатен online тренинг за препознавање на дислексијата,...

Биди активен член на “Ајнштајн”

Биди активен член на “Ајнштајн”

Тимот на Здружението за дислексија Ајнштајн воведува промени во своето работење, односно воведување на активно и неактивно членство во Здружението за сите заинтересирани граѓани. Членовите, кои ќе одлучат да бидат активни членови на Здружението за дислексија АЈНШТАЈН...

Страна 2 од 2412345678910...20...Последна »

Во наредниот период Здружението ќе се стреми да делува уште поактивно вклучувајќи повеќе волонтери и аплицирајќи на повеќе проекти. Нови соработки се склучуваат речиси секојдневно и главната цел е промена на законите во Македонија каде дислексијата ќе биде вклучена и земена во предвид во сите образовни институции и од кој најголем бенефит ќе имаат се разбира децата за кои и постои нашето Здружение.