Нашите активности

Запознајте се подобро со нашите актуелни активности и дејствија.
Семинар Битола “Практични методи и алатки за дислексија и дискалкулија”

Семинар Битола “Практични методи и алатки за дислексија и дискалкулија”

Со огромно задоволство во соработка со НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола ви го најавуваме првиот практичен семинар за дислексија и дискалкулија во Битола, кој ќе се одржи на 7-ми март со почеток од 10 часот во Универзитетската библиотека. На семинарот...

Семинар бр.3 “Практични методи за дислексија и дискалкулија”

Семинар бр.3 “Практични методи за дислексија и дискалкулија”

Поради големиот интерес за првите два практични семинари за современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија ви го најавуваме и третиот семинар кој ќе се одржи на 20.02.2020 година на Филозофскиот Факултет во Скопје. На семинарот ќе имате...

Галерија – Семинар “Специјална едукација и рехабилитација – Методи засновани на докази”

Почитувани, Здружението за дислексија АЈНШТАЈН во соработка со Здружението Brain Genius Kids ја имаа честа на денес пред повеќе од 150 учесници да го одржат првиот едукативен семинар „Специјална едукација и рехабилитација – Методи засновани на докази”. Семинарот се...

Галерија семинар “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија”

По успешната реализација на низа од информативни семинари за дислексија и на барање на голем број заинтересирани граѓани на 16-ти ноември го реализиравме првиот практичен семинар за дислексија и дискалкулија насловен “Современи методи и алатки при работа со ученици со...

Страна 3 од 2412345678910...20...Последна »

Во наредниот период Здружението ќе се стреми да делува уште поактивно вклучувајќи повеќе волонтери и аплицирајќи на повеќе проекти. Нови соработки се склучуваат речиси секојдневно и главната цел е промена на законите во Македонија каде дислексијата ќе биде вклучена и земена во предвид во сите образовни институции и од кој најголем бенефит ќе имаат се разбира децата за кои и постои нашето Здружение.