Нашите активности

Запознајте се подобро со нашите актуелни активности и дејствија.
Повик за истражување

Повик за истражување

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН спроведува проект насловен “Асистивна технологија за дислексија” финансиран од Здружение Конект, во период од Октомври 2018 година до мај 2019 година. Целта на проектот е овозможување на пристапна асистивна технологија за лицата со...

Јавен повик: тренинг на тема “Младите против говорот на омраза”

Јавен повик: тренинг на тема “Младите против говорот на омраза”

Здружението АЈНШТАЈН, во рамки на проектот “Младите против говорот на омраза” финансиски поддржан од Агенција за млади и спорт, објавува јавен повик за учество на 20 млади лица/ студенти кои што ќе учествуваат на курс-тренинг за идентификација и спречување на ширењето...

Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН и Здружението Brain Genius Kids за прв пат организираат семинар за АДХД насловен “Хиперактивни сонувачи во училиштата” на 15-ти декември на Филозофскиот факултет Скопје. Семинарот беше наменет за сите оние кои директно работат со...

Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3” претставува продолжение на претходните три проекти кои ги спроведе Здружението Ајнштајн со финансиска поддршка на Град Скопје. Бидејќи на територијата на Град Скопје нема направени целосни истражувања за степенот на...

Страна 8 од 24« Прва...45678910111213...20...Последна »

Во наредниот период Здружението ќе се стреми да делува уште поактивно вклучувајќи повеќе волонтери и аплицирајќи на повеќе проекти. Нови соработки се склучуваат речиси секојдневно и главната цел е промена на законите во Македонија каде дислексијата ќе биде вклучена и земена во предвид во сите образовни институции и од кој најголем бенефит ќе имаат се разбира децата за кои и постои нашето Здружение.