Нашите активности

Запознајте се подобро со нашите актуелни активности и дејствија.
Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3” претставува продолжение на претходните три проекти кои ги спроведе Здружението Ајнштајн со финансиска поддршка на Град Скопје. Бидејќи на територијата на Град Скопје нема направени целосни истражувања за степенот на...

Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија” – Битола

Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија” – Битола

Почитувани, Ни претставува големо задоволство да ви го најавиме практичниот семинар за потешкотиите во учењето насловен “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија – Битола”. Семинарот ќе се одржи на ден 22.12.2018 година со почеток...

Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Почитувани, Со големо задоволство ви го најавуваме првиот семинар за АДХД во организација на Здружението “АЈНШТАЈН“ и Здружението “Brain genius kids” насловен “Хиперактивни сонувачи во училиштата”. Семинарот ќе се одржи на ден 15.12.2018 година со почеток во 10 часот....

Конференција “Транспарентни информации за дислексијата”

Почитувани, Здружението за дислексија “АЈНШТАЈН” на 31 октомври ја одржа конференцијата “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?”. Конференцијата претставуваше завршна активност од проектот “Транспарентни информации за...

Страна 9 од 24« Прва...567891011121314...20...Последна »

Во наредниот период Здружението ќе се стреми да делува уште поактивно вклучувајќи повеќе волонтери и аплицирајќи на повеќе проекти. Нови соработки се склучуваат речиси секојдневно и главната цел е промена на законите во Македонија каде дислексијата ќе биде вклучена и земена во предвид во сите образовни институции и од кој најголем бенефит ќе имаат се разбира децата за кои и постои нашето Здружение.