На хиперактивните деца не им требаат лекарства, туку соодветен пристап, вели Славица Тасевска-Николовска, тренер за АДХД

На хиперактивните деца не им требаат лекарства, туку соодветен пристап, вели Славица Тасевска-Николовска, тренер за АДХД

Нарушување во однесувањето придружено со недостиг на внимание, импулсивност и хиперактивност или пак без хиперактивност е состојба која што за жал се уште не им е доволно позната на родителите во нашата држава. Сведоци сме на се поголем број на деца кои се...
GIVEAWAY!!! Гратис учество на онлајн семинарот за АДХД

GIVEAWAY!!! Гратис учество на онлајн семинарот за АДХД

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН и Здружението за потешкотии во учењето Дислексико со големо задоволство ви го најавуваат семинарот за ученици кои се соочуваат со хиперактивност или АДХД. Семинарот ќе се одржи на ден 30.05.2020  година со почеток во 11 часот преку...
ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЈА ПОВИКУВААТ ВЛАДАТА НА РСМ  да ја промени одлуката за драстично намалување  на финансиската поддршка за граѓанското општество

ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЈА ПОВИКУВААТ ВЛАДАТА НА РСМ да ја промени одлуката за драстично намалување на финансиската поддршка за граѓанското општество

ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЈА ПОВИКУВААТ ВЛАДАТА НА РСМ  да ја промени одлуката за драстично намалување  на финансиската поддршка за граѓанското општество   Граѓанското општество и Советот за соработка со и развој на граѓанскиот сектор ја повикуваат Владата на...
Извештај за состојбата на младинските организации во време на КОВИД19

Извештај за состојбата на младинските организации во време на КОВИД19

Откажани или поместени проекти, недостаток на финасии, и неможност на завршување на тековни обврски се дел од предизвиците со кои се соочува невладиниот сектор за време на пандемијата КОВИД-19! Извештајот за состојбата на младинскиот граѓански сектор во време на оваа...
Online семинар “Практични методи и алатки за работа со учениците со дислексија и дискалкулија”

Online семинар “Практични методи и алатки за работа со учениците со дислексија и дискалкулија”

Здружението Ајнштајн ги дигитализира своите активности, од таа причина со осбено задоволство ви го најавуваме online семинарот “Практични методи и алатки за работа со учениците со дислексија и дискалкулија” кој ќе се одржи на 15-ти април со почеток од 16...
Известување за одложување на активности – COVID 19

Известување за одложување на активности – COVID 19

Почитувани, Во согласност со препораките и Одлуката на Владата на Република Северна Македонија, Здружението за дислексија АЈНШТАЈН е во поддршка на мерките за превенција и заштита од актуелниот COVID-19 (Корона вирус). Со цел придржување кон овие мерки, управниот...
Страна 1 од 1612345678910...Последна »