Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3” претставува продолжение на претходните три проекти кои ги спроведе Здружението Ајнштајн со финансиска поддршка на Град Скопје. Бидејќи на територијата на Град Скопје нема направени целосни истражувања за степенот на...
Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија” – Битола

Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија” – Битола

Почитувани, Ни претставува големо задоволство да ви го најавиме практичниот семинар за потешкотиите во учењето насловен “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија – Битола”. Семинарот ќе се одржи на ден 22.12.2018 година со почеток...
Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Почитувани, Со големо задоволство ви го најавуваме првиот семинар за АДХД во организација на Здружението “АЈНШТАЈН“ и Здружението “Brain genius kids” насловен “Хиперактивни сонувачи во училиштата”. Семинарот ќе се одржи на ден 15.12.2018 година со почеток во 10 часот....

Конференција “Транспарентни информации за дислексијата”

Почитувани, Здружението за дислексија “АЈНШТАЈН” на 31 октомври ја одржа конференцијата “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?”. Конференцијата претставуваше завршна активност од проектот “Транспарентни информации за...

Кампања #КАЖNDИСЛЕХИЈА

За прв пат на територијата на Република Македонија активно учество за подигнување на јавната свест за дислексијата зема Капитол Мол во соработка со Здружението за дислексија АЈНШТАЈН. Капитол мол по примерот на светските гиганти по повод октомври месецот на...
Семинар – Практични методи и алатки за дислексија Бр.2

Семинар – Практични методи и алатки за дислексија Бр.2

Почитувани, По успешната реализација на првиот во низата практични семинари за дислексија на ваше барање со големо задоволство ве покануваме на вториот практичен семинар за потешкотиите во учењето насловен “Практични методи и алатки при работа со учениците со...
Страна 3 од 1312345678910...Последна »