Повик за истражување

Повик за истражување

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН спроведува проект насловен “Асистивна технологија за дислексија” финансиран од Здружение Конект, во период од Октомври 2018 година до мај 2019 година. Целта на проектот е овозможување на пристапна асистивна технологија за лицата со...
Јавен повик: тренинг на тема “Младите против говорот на омраза”

Јавен повик: тренинг на тема “Младите против говорот на омраза”

Здружението АЈНШТАЈН, во рамки на проектот “Младите против говорот на омраза” финансиски поддржан од Агенција за млади и спорт, објавува јавен повик за учество на 20 млади лица/ студенти кои што ќе учествуваат на курс-тренинг за идентификација и спречување на ширењето...

Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Здружението за дислексија АЈНШТАЈН и Здружението Brain Genius Kids за прв пат организираат семинар за АДХД насловен “Хиперактивни сонувачи во училиштата” на 15-ти декември на Филозофскиот факултет Скопје. Семинарот беше наменет за сите оние кои директно работат со...
Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Анализа од истражување за проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3”

Проектот “Знаете ли што е дислексија? Vol.3” претставува продолжение на претходните три проекти кои ги спроведе Здружението Ајнштајн со финансиска поддршка на Град Скопје. Бидејќи на територијата на Град Скопје нема направени целосни истражувања за степенот на...
Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија” – Битола

Семинар – “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија” – Битола

Почитувани, Ни претставува големо задоволство да ви го најавиме практичниот семинар за потешкотиите во учењето насловен “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија – Битола”. Семинарот ќе се одржи на ден 22.12.2018 година со почеток...
Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Семинар за АДХД “Хиперактивни сонувачи во училиштата”

Почитувани, Со големо задоволство ви го најавуваме првиот семинар за АДХД во организација на Здружението “АЈНШТАЈН“ и Здружението “Brain genius kids” насловен “Хиперактивни сонувачи во училиштата”. Семинарот ќе се одржи на ден 15.12.2018 година со почеток во 10 часот....
Страна 4 од 1412345678910...Последна »