Кампања #КАЖNDИСЛЕХИЈА

За прв пат на територијата на Република Македонија активно учество за подигнување на јавната свест за дислексијата зема Капитол Мол во соработка со Здружението за дислексија АЈНШТАЈН. Капитол мол по примерот на светските гиганти по повод октомври месецот на...
Семинар – Практични методи и алатки за дислексија Бр.2

Семинар – Практични методи и алатки за дислексија Бр.2

Почитувани, По успешната реализација на првиот во низата практични семинари за дислексија на ваше барање со големо задоволство ве покануваме на вториот практичен семинар за потешкотиите во учењето насловен “Практични методи и алатки при работа со учениците со...
Конференција “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?”

Конференција “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?”

Почитувани, Здружението за дислексија “АЈНШТАЈН” ја има честа да ве покани на конференцијата “Дали Македонското општество е подготвено да ги прифати потребите на дислексичарите?” која ќе се одржи на 31 октомври 2018 година со почеток од 11 часот во Хотелот Арка ....

Семинар “Практични методи и алатки при работа со учениците со дислексија”

По повод октомври месецот за подигнување на јавната свест за дислексијата успешно го реализиравме првиот од низата практични семинари за дислексијата насловен “Практични методи и алатки при работа со учениците со дислексија”. На семинарот свои едукативни работлници...

Панел дискусија бр.3 – „Образовните предизвици на дислексичарите”

Како дел од проектот “Транспарентни информации за дислексијата” се одржа и последната панел дискусија насловена “Образовните предизвици на дислексичарите”. Овој пат со поразличен концепт од веќе реализирани панел дискусии, целта на настанот беше практичарите кои...
Панел дискусија – „Образовните предизвици на дислексичарите”

Панел дискусија – „Образовните предизвици на дислексичарите”

Почитувани, Здружението за дислексија АЈНШТАЈН како дел од активностите по повод октомври месецот за подигнување на јаваната свест за дислексијата ве поканува на третата панел дискусија насловена „Образовните предизвици на дислексичарите”. На панел дискусијата ќе...
Страна 7 од 16« Прва...3456789101112...Последна »