Сега разбирам низ што се поминува моето дете со дислексија

Сега разбирам низ што се поминува моето дете со дислексија

Фокусирана сум на мојата девет годишна ќерка со дислексија со години. Од кога откривме дека има проблем со читањето, јас поминав долго време, едуцирајќи се. Се случува вака: Буквите се измешани. Часовникот одбројува. Не можеш да ги прочиташ зборовите. Веднаш си под...
За прв пат ќе прозборам за мојата дислексија

За прв пат ќе прозборам за мојата дислексија

Не ја спомнувам мојата дислексија од неколку причини, а една од главните е тоа што сеуште го слушам она “ааа… значи глупава си”. Ми се случувало дури да ми кажат дека ја користам дислексијата како изговор за мојата мрзеливост. Кога се обидувам  да ја објаснам...
Џенифер Анистон

Џенифер Анистон

Повеќето луѓе ме знаат, но не ја знаат мојата животна приказна. Целиот свој живот се соочувам со дислексија. Кога им кажував на луѓето дека сакам да бидам актерка сите ме исмеваа, бидејќи најголем дел од актерството опфаќа читање. Тоа беше пресуден момент за мене....
Страна 2 од 212