На 4-ти Јуни во градскиот парк беше организиран првиот FamilyDay со Фокус на ДИСЛЕКСИЈА.
Настанот беше проследен со многу игри, забава и порадоци за сите натпреварувачи.
Се надеваме дека на сите вас кои што бевте присутни во Градскиот Парк ви беше интересно и забавно.
Проектот Фокус на дислексија е поддржан од проектот на УСАИД за граѓанско општество кој го спроведува Фондацијата Отворено општество Македонија.
Организатор на првиот FamilyDay со фокус на ДИСЛЕКСИЈА е Здружение Дислексија Ајнштајн заедно со патнерските организацци Здружение Дајте Ни Крилја и ПСИХЕСКО – прво македонско здружение на студенти по психологија и компанијата Колор Медиа .

Повеќе фотографиии од настанот можете да погледнете на следниот линк https://www.facebook.com/833815656674088/photos/?tab=album&album_id=1025538157501836

.