Во рамки на проектот “Транспарентни информации за дислексијата” финансиран од Фондација Отворено општество – Македонија на 03 септември во Гем клубот се оддржа првата панел дискусија насловена “Дислексијата во Република Македонија”. На панел дискусијата свои излагања имаа:

1. Д-р Мира Јовановска – Завод за Рехабилитација на слуг говор и глас

2. Зденка Стаменова – Завод за менатално здравје на деца и младинци

3. Весна Цековска – Завод за менатално здравје на деца и младинци

4. Гордана Андоновска – Тренер за дислексија по АФС методот

5. Катерина Николовска – Тренер за дислексија по Ортон Гилингам метод

6. Даница Ѓуревски – Тренер за дислексија по Ортон Гилингам метод

7. Славица Тасевска Николовска – Тренер за дислексија, дисграфија, диспраксија и дискалкулија по методот на Рон Дејвис.

Голема благодарности до сите ученисници кои беа активен дел од самиот настан и помагаат сите заедно да овозможиме инклузивно општество за лицата со дислексија.

13445916_1288120491206065_1212191508_o(1)

Проектот “Транспарентни информации за дислексијата” е финансиран од Фондацијата Отворено општество Македонија.