Што можат родителите на децата со дислексија и АДХД да научат од приказната за Џилијан Лин

Растејќи во Англија во триесеттите години од минатиот век, а кога Лин имала 7 години на училиште била сметана за изгубен случај.

Не секое дете со висoка енергија или импулсивност има АДХД

АДХД е една од првите работи за кои се сомневаме кога однесувањето на детето на час или перформансите на училишните задачи е проблематично.