damjanfinal21
Здружението за дислексија АЈНШТАЈН во рамки на Еразмус + проектот „Courses for parents of children with dyscalculia – CALCUATE” објавува повик за учество на 5 учесници на обуката насловена „Иновативни
„Шила“ е книжевно-ликовен свет, напишан, нацртан и сошиен како поддршка за истрајноста, стрпливоста и самодовербата кај децата, кој го отвора прашањето за соочување на децата со дислексија.
Најточна проценка може да се даде на 9-годишна возраст иако знаците за дислексија, односно таканаречените предиктори можат да се уочат уште во предучилишната возраст.
Во интервјуто, тој отворено раскажа за болната тема, за дискриминацијата и навредите со кои се соочувал додека бил ученик, за борбата да се надмине состојбата, за која дури на свои