Кошаркарската легенда Коби Брајант се соочувал со дислексија

Тој за себе велел дека токму гневот и фрустрациите кои произлегувале од неговата дислексија, му помогнале да му докаже на светот

Само 3% од населението гледа на дислексијата како предност

Таа е фокусирана на промена на перцепцијата (или заблуда) за дислексијата и помагање на луѓето да разберат дека всушност дислексијата..

„Светско собрание за дислексија„ 11-ти Јуни 21:00h

Made By Dyslexia ја започнаа иницијативата „Светско собрание за дислексија„. Така започна првиот глобален настан насочен кон креирање на системски промени за тоа како светот треба да ја перцепира, дефинира и поддржува дислексијата.

„Шила“ е свет за соочување на децата со дислексија

„Шила“ е книжевно-ликовен свет, напишан, нацртан и сошиен како поддршка за истрајноста, стрпливоста и самодовербата кај децата, кој го отвора прашањето за соочување на децата со дислексија.

Блум и Најтли ја поддржуваат новата кампања на Ричард Бренсон за дислексичното размислување

Основачот на Virgin Group ја доби поддршка од познатите дислексичари како Орландо Блум и Кира Најтли за кампањата за која се вели дека ќе биде „The Game Changer” кампања за лицата со дислексија.

„Тито и Дино“ е првата македонска сликовница целосно изработена со кирилски фонт за дислексија

„Тито и Дино“ е првата македонска сликовница целосно изработена со специјален фонт за дислексија.

Денес е светскиот ден на наставникот: Добриот наставник е како свеќа – се троши себеси за да им го осветли патот на другите.

Да се биде учител, наставник, професор, воспитувач е најблагородната, најубавата, но и најодговорната професија што подразбира…